perjantai 24. kesäkuuta 2016

Juhannuskakku & Arvonnan voittaja!

Hyvää Juhannusta mökkiterassilta!

Meillä juhlitaan juhannuksena monia nimipäiviä,
itseni lisäksi sekä miehelläni ja isälläni on nimipäivät juhannuksen tienoilla.
Perinteeksi onkin muodostunut mansikkakakulla herkuttelu.

Kampaajalla lehteä lueskellesani bongasin hauskan kakkuohjeen.
Päätin kokeilla sitä tänä vuonna.
Ohje löytyi Deco-lehden sivuilta.


Popcorn-valkosuklaa-mansikkakakku

Pohja:

50g voita
200g valkosuklaata
n. 1 litra popcorneja

Täyte:

1 limen mehu ja raastettu kuori
2 dl vispikermaa
1 prk mascarponejuustoa
1 tl vaniljasokeria
4 liivatetta
0,5 dl mansikkamehutiivistettä

Valmista popparit haluamallasi tavalla.
Sulata  voi ja suklaa, lisää popparit suklaan joukkoon. 
Laita irtopohjavuuan pohjalle ja laita kylmään.

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.
Vatkaa kerma.
Lisää mascarponen joukkoon muut aineet
sekä lopuksi kermavaahto.
Kuumenna mehutiivistetilkka kiehuvaksi
 ja lisää mukaan lionneet ja rutistetut liivatteet.
Sekoita täytteen joukkoon.

Anna olla kylmässä vähintään n. 4 tuntia.
Päälle paljon herkullisia mansikoita.




Kulunut viikko kului lomaillessa
Nappinja- arvonnan suoritinkin nyt juhannuksen kunniaksi.



Onnettareksi pyysin ihanan mummini 79v.

Tällä kertaa numero 13 ei tuonut epäonnea,
vaan toi voiton Emilykq385@gmail.com:lle!
ONNEA!

Otan sinuun yhteyttä!


Mukavaa juhannusaattoa,
sauna vihtoineen kutsuu!

Paula

 



7 kommenttia:

  1. Namskis! Mansikkapopcornkakku kuulostaa herkulliselta!
    Meilläkin nautittiin mansikkakakkua juhannuksena. Leivoin
    mansikkamarenkikakkua, joka Aatoksen Unelmanakin tunnetaan.
    Aurinkoisia lomapäiviä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kakku oli kyllä kokeilemisen arvoinen, vaikkakaan se ei ehkä kuitenkaan vetänyt vertoja marenkikakulle. Se on kyllä sen verran hyvää :P
      Kiitos, samoin sinulle! :)

      Poista
  2. Jopas on herkullisen kuuloinen kakku ja erilainen, mitä yleensä tulee kesäisin leivottua. Laitankin tämän muistiin. Lomalla on hyvää aikaa testata :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minuakin tämä resepti houkutteli erilaisuudellaan, perus digestivepohjaisia on tullut jo tehtyä useamman kerran... kannattaa muuten antaa "tekeytyä" pidempäänkin, jotta maut ehtivät tasoittua. Huomasin kakun olevan parempaa seuraavana päivänä :)

      Poista
  3. Aivan ihanalta kuulostaa kakku.Tuota pitää testata lomalla. Onnea arvonnan voittajalle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeilemisen arvoinen oli, lomalla onkin syytä herkutella :)

      Poista

Kiitos kommentistasi <3