sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Pulla-sunnuntai :)

Tänään saimme nauttia aivan mahtavasta syksyisestä sunnuntaipäivästä.
Auringossa meinasi tulla oikein hiki,
 yrittäessäni siistiä Aronia-puskiemme juuria.
Jostain syystä siellä näytti kasvavan myös paljon muuta ;)
Iltapäivällä innostuimme esikoisen kanssa leipomaan pullaa!
Kovin usein ei tätä tapahdu tässä talossa,
muisti pikkuleipuri viimeksi leiponeensa pullaa uutena vuotena...
Tarkemmin mietittynä se olikin Laskiainen :D
Sain muutama vuosi sitten naapurilta lämpimäisiä
ja maistettuani herkkuja olihan se pakko pyytää reseptiä...
Nämä ovat kyllä niin hyviä! 



Ja mikä parasta,
 saimme ystäväperheen
iltakahville herkkuja maisteleemaan <3

Tässä vielä resepti, suosittelen! 


Herkulliset Vaniljapullat

Pullataikina 5 dl maitoa tai vettä
 2 dl sokeria 
1 tl suolaa 
2 pss kuivahiivaa
 1 kananmuna
 0,5-1 rkl kardemummaa
 150g margariinia
 12-15 dl vehnäjauhoja

 Lämpimään veteen sekoitetaan sokerit, suola ja kardemumma.
 Jauhoja noin 3 dl ja kuivahiivapussien sisällöt.
 Sekoitetaan huolellisesti velliksi ja lisätään kanamuna.
 Jauhoja lisätään hiljalleen taikinaa alustettaessa.
 Taikinaa vaivataan maltillisesti ja huolella,
 jos taikina vaivataan käsin.
 Jätä lisäämättä viimeiset pari desiä jauhoista vielä toistaiseksi. 
Kone saa vaivata pullataikinaa hitailla tehoilla noin 8 minuuttia. 
Tarkista jauhojen määrä, 
lisää tarvittaessa maltillisesti viimeiset desit.
 Pehmeä rasva lisätään vasta alustuksen loppuvaíheessa.
 Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi. 

Täyte puolikkaaseen taikinaan 

 50g margariinia
 1 kananmunaa
 0,5 dl sokeria 
0,5 prk maitorahkaa 
1 tl vaniljasokeria
 1 pussi (Ekströms Fiesta) vaniljakastikejauhetta

 Hiero sokeri ja margariini,
 lisää rahka ja kananmuna.
 Lisää kastikejauhe vasta viimeiseksi, 
juuri ennen täytteen levittämistä.
 Kauli siis puolet taikinasta levyksi ja kumoa täyte levyn päälle.
 Levitä ja rullaa taikina rullaksi.
 Leikkaa haluamiasi pullia,
 joko kierteitä leikkauspinnat ylöspäin tai sitten tällaisia tuplakierteitä, 
joista saa suuria ja maukaita pullia.
 Kohota vielä hetki pellillä, 
voitele munalla ja ripottele päälle raesokeria. 
Paista 225 asteessa kypsiksi.

Nam!


Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!

Paula

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3